Doorgaan naar hoofdcontent

Voorjaars perikelen

Zo weer een waardeloze week achter de rug. Waardeloos? Dan kun je toch niet zo maar zeggen. Want je hebt vast mooie dingen meegemaakt, het is vast niet allemaal niets geweest. Dan zal de eerste gedachte zijn van vele van jullie die deze blog lezen. Nou bereid je er maar op voor, alle mooie dingen van deze week wegen niet op tegen het waardeloze van deze week. En ik ben niet van plan om verdere uitleg te geven. Er namelijk genoeg over gezegd en geschreven. Ik wil het alleen maar op deze manier nog een keertje kwijt.

Gelukkig kan ik mezelf ook resetten en zijn er menesen in mijn omgeving die daar een bijdrage aanleveren. IK denk met veel  plezier terug aan afgelopen zondag. Dat was heel gezellig. IK denk met veel plezier terug aan de alle andere mooie dingen van deze week, maar desalniettemin blijft het door alle gebeurtenissen een waardeloze week. Er zijn teveel dinegn in deze rare wereld die een nigatieve invloed hebben. Soms kunnen mensen daar neits aan doen, en soms wel. Soms willen mensen geen moeite doen om het waardeloze aan te pakken en soms willen ze dat wel. En juist die laaste twee maken het so moeilijk om dit soort weken door te komen,

Het gekke wil dat schijnbaar iedereen de afgelopen nacht slecht had geslapen. Volgens een collega kwam dat omdat het voorjaar in de lucht zit. Het zou zomaar kunnen. Ik heb er geen idee van. Maar je weet daarmee wel dat het echt een rare, drukke niet productieve dag gaat worden, die om de domste reden kan eigen in een domme omslag. Maar dat voorjaar kan best eens een invloed gehad hebben op het waardeloze van deze week. Immers als het voorjaar in de lucht zit wordt iedereen wild. Dan springen en doen we gek net als de koeien die voor het eerst weer de wei in mogen. Dat gevoel van vrijheid, ruimte, warmte en misschien geborgenheid. Dat gevoel dat je weer mag en dat weer kan. Dat gevoel waar je helemaal niets aan kunt doen, maar wat toch wel geweldig voelt. Alleen het onderkennen daarvan...

Dat zelfde voorjaar wat in delucht zit is ook het begin van heelveel nieuw leven. Ik hoop dat na deze waardeloze week dat gevoel bij mij en bij anderen terug mag komen. Dat gevoel van ja er komt iets nieuws. Een nieuw begin, een frisse start. Dan kunnen we verder en gaan we de goeie kant op. De kant van mooie bloemen, prachtige landschappen en nieuw leven. Het gevoel van een nieuwe dag met een nieuw begin.

Misschien eindigd de week toch minder waardeloos dan dat ze is geweest.

Populaire posts van deze blog

Leerproces: blij en trots zijn

Sinds ik weet dat mijn zusje haar droom achterna aan het jagen is, en dat doet ze wat mij betreft zeer verdienstelijk, was ik eerst een beetje verbolgen. De reden ligt voor de hand, ik wil immers graag het alleen recht hebben. Maar ja dat kan niet ben ik in de loop der jaren achtergekomen, dus heb ik het heel gauw laten varen toen het in mijn gedachten kwam. En ik ben gaan lezen... En leuk dat het is!! Geweldig! Ik zou nu graag willen dat ze er veel eerder aan begonnen was, maar ja achteraf... Precies.

Afgelopen zaterdag waren we even bij hen omdat hun oudste dochter jarig was en toen hebben we eindelijk weer eens een beetje bijgeklept. Heel gezellig, en heel warm om toch een gezamenlijk iets te hebben. Iets waar je samen over kunt bomen zonder dat een verplichting is. Dit voelt dan zo vertrouwd, en dat maakt je blij. Ik was en dan ook zeer verheugd toen ik haar laatste blog las over de broer en zus liefde die dieper zit dan dat broer en zus zelf weten.
Bedankt zusje, ik heb hem echt …

Toen en Straks, nu en later!!

Als ik grijs en oud geworden,
op een eenzame kamer zit, kom je me
dan ook halen voor het zingen?
Help je me dan met het omslaan 
van de pagina? en geef je 
me water als ik hoesten moet?


Of laat je me inde stoel op m'n
kamer zitten? En zeg je luister 
nu maar gewoon. En als ik hoest,
zeg je dan dat ik me niet moet aanstellen?


Ik heb voor je gezorgd toen je klein was
Zong met je mee toen je groter werd
Verzorgde je toen je ziek op de bak lag


Weet je? Doe maar de dingen die je wilt
doen, maar vergeet mij niet als ik oud
geworden, zelf de dingen niet meer kan.


Geniet mijn kind van alles wat je nog mag
en kunt doen nu. Geniet van de verzorging
die je nu krijgt en van alle mooie dingen
dan weet ik zeker dat je er later ook voor
mij wilt zijn.

Ziek

Een week voorbij
Jij zorgt voor mij?
Ja lieverd ik zal om je denken
Je mijn liefde schenken

Een maand voorbij
Zorg je nog steeds voor mij?
Ja lieverd je maakt me nog steeds blij,
Daarom ben ik ook nog steeds dichtbij

Een jaar voorbij
Ben je nog steeds bij mij?
Ja lieverd weet je dat niet meer?

Ben je nu alles vergeten?
Weet je niet meer hoe wij heten?
Weet je niet meer wie we zijn?
Oh wat doet deze ziekte pijn

Maar die arm
Die lach, van iedere dag
Die geeft me zoveel vreugde
Dat doet me zoveel goed
Daardoor ga ik door,
Elke dag met nieuwe moed.